Βιοψία Προστάτη

Η βιοψία του προστάτη είναι μια εξέταση στην οποία μικρά δείγματα από προστατικό αδένα λαμβάνονται με μια βελόνα και εξετάζονται μικροσκοπικά για την παρουσία καρκίνου. Συνήθως εκτελείται όταν το αποτέλεσμα από μια εξέταση PSA στο αίμα είναιι σε ένα επίπεδο που σχετίζεται με την πιθανή παρουσία  καρκίνου του προστάτη. Μπορεί επίσης να θεωρηθεί σκόπιμο μετά από μια δακτυλική εξέταση (DRE) όταν εντοπιστεί σκληρία. Το PSA μπορεί να είναι αυξημένο και σε μη καρκινικές καταστάσεις, όπως η καλοήθης 


υπερπλασία του προστάτη (ΚΥΠ, καλοήθης υπερπλασία του προστάτη), μετά από προστατίτιδα, ή μετά από χειρισμό του προστάτη κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης ή καθετηριασμού.

Η βιοψία γίνεται  ως εξωτερικός ασθενής, απαιτεί τοπική αναισθησία και είναι υπερηχογραφικά κατευθυνόμενη. Η πιο συχνή παρενέργεια της διαδικασίας είναι αίμα στα ούρα ή κόπρανα για αρκετές ημέρες ή αίμα κατά την εκσπερμάτιση πιθανώς για αρκετές εβδομάδες αργότερα. Αυτές οι παρενέργειες είναι συνήθως σύντομης διάρκειας και δεν απαιτούν πρόσθετη θεραπεία.

Τα γραφεία μας βρίσκονται στην Λεωφ. Κηφισίας 99, Αμπελόκηποι, Αθήνα, . Για να κλείσετε ένα ραντεβού επισκεφθείτε την σελίδα επικοινωνίας.